מזוזה וחנוכת בית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/12 02:34 טו בשבט התשעב

שאלה

שלום,

אנו עברנו לביתנו החדש לפני כחודש וקצת ועוד לא עשינו חנוכת בית.

אך כן שמנו מזוזות עם סלוטייפ -זמניות. עד מתי צריך לקבוע את המזוזה הראשית בכניסה? ואיך? עם כמה אנשים ומה עושים ותוך כמה זמן?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חנוכת הבית ומזוזה אינם מחייבים זה את זה, אלא שזו פעולה שבדרך כלל מתבצעת יחד. על כן אם ברכתם על המזוזה בשעת ההנחה יש כעת רק לחבר בחיבור קבוע (בורג, מסמר וכו'). וכמו כן יש להשתדל להקדים לעשות חנוכת הבית, שתפקידו להתחיל לגור בבית מתוך דברי תורה, ולתת תודה לקב"ה על שזכיתם לגור בבית חדש. חנוכת הבית משתדלים שיהיו עשרה, כמו כן ראוי להגיש כבוד לנוכחים, ויש דעות שבארץ ישראל זו סעודת מצוה, ובייחוד אם אומרים דברי תורה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן