מזוזה בצד הפנימי של הדלת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/09/03 02:11 כג באלול התשסג

שאלה

חבר נסע לארץ ניכר ולקח עימו מזוזה, באותה ארץ דלתות הכניסה נפתחות כלפי חוץ כך שהמשקוף נמצא בתוך הבית. הבעיה היא שאין היכן לקבוע את המזוזה אלא בצדה הפנימי של הדלת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

אפשר לקבוע מזוזה בתוך הבית, והעיקר שהיא תהיה תחת המשקוף, משום שצריך שהיא תהיה "דרך ביאתך" (ראה בן איש חי לפרשת כי תבוא אות י').

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן