מותר לי ללכת לקולנוע?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/12/02 01:12 כז בכסלו התשסג

שאלה

שלום!

אני משתדלת לא ללכת לבתי קולנוע שפתוחים בשבת (ובכלל למקומות שפתוחים בשבת) בגלל העניין של "לעזור לעוברי עברה".

קיבלנו 2 כרטיסים במבצע לסרט (הארי פוטר) וחשבתי ללכת עם הילד שאני חונכת אך המבצע מוגבל במקום, והקולנוע פתוח בשבת. מצד אחד, אני לא משלמת על הכרטיסים אז אין כאן "עזרה", מצד שני, אולי זה מראית עין (אני חושבת שאולי זו הקרנה מיוחדת). מה לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מותר לך ללכת ואין במציאות שאת מתארת משום מסייע לעוברי עבירה.

יישר כוחך שאת משתדלת לא ללכת לבתי קולנוע שפתוחים בשבת ויישר כוחך על המצווה שאת עושה בחונכות.
כדאי לך לשוחח עם החניך על הסרט ולנסות לנתח את דמותו של הארי פוטר.ולהעמיד סיטואציות ודילמות בפני החניך.

בהצלחה,

עוזיאל

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן