מותר לי להיות עם חברה?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 10/03/08 23:07 ג באדר ב'

שאלה

שלום רב, אני ערבי ישראלי שהתחלתי תהליך גיור לפני 6 חודשים, אני מכיר מישהי יהודיה שאני רוצה להיות איתה וגם כן היא, כרגע המצב הקיים שאנו נוגעים אחד בשני (לא בצורה מוגזמת חלילה) ומבחינתנו קשה לנו עם המצב הקיים מכיוון שהיא בחורה מסורתית והיא רוצה מישהו יהודי, העניין הוא שלמרות שאני עדיין בתהליך גיור אך אני מזה 3 שנים ועוד לפני שהתחלתי בגיור, אני צם בכיפור, לא אוכל חיטה בפסח, מנשק מזוזה, מברך בבוקר.. אני עושה כמעט כל המצוות והכל מאמונה אך דברים כמו להתפלל בבית כנסת ולשמור שבת.. אינני יכול לעשות כי עוד לא למדתי את זה ואינני יכול ללכת להתפלל לקיים את המצוות האלה כרגע בגלל שאני עדיין באמצע התהליך. יצא לנו לדבר על זה מלא פעמים כשהיא אומרת שמבחינה דתית היא לא יכולה להיות איתי, השאלה האם אני כבן אדם באמצע תהליך גיור ושומר רוב המצוות לפחות מה שלמדתי ומה שקראתי (אני קורא גם ספרים על הלכה ועל מצוות) בגלל האמונה בשם, נחשב עדיין כגוי מכיוון שעדיין בתעודת זהות לא שינו לי את הלאום ליהודי או שהכל תלוי באמונה ואם אני מאמין ביהדות, משתדל לעשות את המצוות ועושה את דרכי לגיור אז אני לא נחשב כגוי ומותר לנו להיות ביחד?

תשובה

אסור לכם להיות ביחד משתי סיבות. קודם כל בלי שעברתי גיור רשמי אין כל תוקף למה שאתה שומר ממצוות היהדות. סיבה נוספת גם אחר הגיור עליכם יהיה להינשא, ורק אז תהיו מותרים אחד לשני.