מותר להתפלל על מיטה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/05/06 21:11 כד באייר התשסו

שאלה

שלום!

האם מותר לשבת על מיטה ולא על כיסא בקטעי הישיבה בעת התפילה? [כל תפילה..שחרית מנחה ערבית]

תודה וישר כח

תשובה

שלום וברכה,
כל כך כיף לקבל שאלות על התפילה, שאלות שכל עניינן הוא איך לעבוד את ה´ בצורה הטובה היותר. אשרי העם שככה לו.
מותר לשבת על מיטה, וכמו בהרבה דברים אחרים - העיקר הוא לשים לב שהדבר לא פוגע בתחושה הנפשית שלנו כלפי התפילה. אם הישיבה על מיטה גורמת לכך שההתיחסות הנפשית שלנו לתפילה היא התייחסות מזלזלת אז כמובן שהדבר אינו טוב. אבל כמובן שתחושה כזו לא חייבת להיות, וכל אדם מכיר את עצמו.
וכמובן צריך שהמיטה תהיה נקיה ומסודרת, שהרי אנו עומדים לפני מלך מלכי המלכים.
בהצלחה רבה בכל,
יעקב.