מותר לבת ללכת לבריכה נפרדת עם מציל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/08/07 12:37 כט באב התשסז

שאלה

שלום וברכה,

יש לי 2 שאלות:

1. האם מותר לשחות בבריכה נפרדת שבה יש מציל בן?

2. אם הולכים לבריכה כזאת, האם מותר לצאת מהמים כדי לקפוץ?

אשמח אם תענו לי מהר ככל שאפשר!!!!

תודה רבה,

רחלי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,
ישר כח גדול על תשומת הלב להלכה.
אני מעתיק לך תשובה של הרב אריאל בנושא:

לצערנו אין מספיק מצילות ולכן נשים נאלצות להשתמש בברכה בה יש מצילים. הן סומכות על כך שבתוך הברכה המציל לא רואה בדיוק את גוף האישה.

לכן ניתן לסמוך על כך רק בשחיה עצמה אולם לא להימצא מחוץ לברכה לעיני המציל בבגד ים אלא רק בחלוק.

תזכי תמיד להקפיד על הלכות צניעות, ולחיות חיים בריאים ושמחים,
אשמח לדעת אם התשובה הגיעה בזמן...

יעקב,
Yaakov36@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן