מורה פרטי לגיטרה.דחוף!!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/12/06 19:47 ד בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב,שלום!

אני לומדת בבית ספר למוזיקה עם מורה(גבר),ובתחילת כל שיעור המורה סוגר את הדלת.

א. האם זה נחשב איסור יחוד??

ב. בעיקרון, תמיד בסןף השיעור מגיע התלמיד הבא ובמתחם של בית הספר מסתובבים

מזכירות,תלמידים,ומורים למוזיקה.

ג.פעם שמעתי הלכה שאומרת שאם בכל רגע מישהו אמור להגיע זה לא נחשב יחוד?האם זה נכון?

ד.בכל השיעור החלון פתןח,ואין אפשרות להיות בחדר עם דלת פתוחה..האם זה עדיין בעייה??

אשמח לתשובה מהירה..זה ממש דחוף כי יש לי שיעור ביום שלישי(מחר..)

תודה מראש.רננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם הדלת לא נעולה, ויש אפשרות (ממומשת לפעמים) של כניסת "זרים" לחדר- אין בכך משום "ייחוד". אם יש אפשרו הבטה מהחלון פנימה (לא שמישהו צריך להביא סולם לשם כך...) וקורה שאנשים עוברים ו"מציצים" דרך החלון (החלון לא פונה לחצר אחורית נדחת ושוממת...) אז גם אם הדלת נעולה אין בכך משום יחוד.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן