מוקפים או פרזים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 14/03/08 11:11 ז באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני נמצא בירושלים עיה"ק, ורציתי לדעת, מה הדין שלי יהיה אם:

א. אני אסע בלילה לתל אביב אחר קריאת המגילה בערב, כלומר בליל י"ד, יום חמישי בלילה, האם דיני כבן ת"א?

ב. אם אסע ביום שישי, אחר קריאת המגילה?

כלומר השאלות מתייחסות, לגבי השאלה מה אעשה עם המשלוח מנות, מתנות לאביונים והסעודה

ג. בין כך ובין כך אני מתכנן לחזור במוצ"ש, האם עלי לנהוג ביום ראשון כבן ירושלים, ולעשות סעודה ומשלוח מנות?

בתודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב

א. אם אתה גר בירושלים, נוסע לת"א וחוזר הביתה בלילה, אתה נוהג כרגיל כבן ירושלים. אם הכוונה היא שאתה נוסע ונשאר ללון בת"א, עליך לנהוג את כל מנהגי הפורים כמו בת"א.

ב. אם אתה נוסע בבוקר לת"א לאחר קריאת מגילה, עליך לתת מתנות לאביונים באותו היום.

ג. בגלל שאתה שב במוצאי שבת לירושלים, עליך לקיים את הלכות החג - סעודה ומשלוח מנות - ביום ראשון.

פורים שמח!
אריאל
(המשיב אינו רב)