שאל את הרב

מוסר ומצפון - טרמפ לקולגה מהעבודה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 09/11/13 21:12 ו בכסלו התשעד

שאלה

אני עובד במקום עבודה יחד עם אדם שמתגורר באותה עיר שבה אני גר.

יוצא שבמהלך השבוע אני מגיע לעיתים קרובות ברכב הפרטי שלי לעבודה והוא נוסע יום יום ברכבת למרות שיש לו רכב בבעלותו.

אני מציע לו לעיתים לקחת אותו טרמפ הביתה בחזרה מהעבודה ואף מסיע אותו כברת דרך נוספת עד למקום שבו הוא מחנה את רכבו.

יצוין כי הוא אינו מעוניין לבצע איתי הסדר של חלוקה בימי הנסיעה ברכב לעבודה.

כאשר אני מגיע ברכב שלי הוא תמיד מעוניין להצטרף אלי בדרך חזרה הביתה.

הבעיה היא שהנסיעה אתו איננה נעימה לי כלל וכלל, הוא לא האדם שהייתי רוצה להתחבר עמו. ואני משתדל מאוד לא לעבור על האיסור של לא תשנא את אחיך בלבבך.

מכיוון שאני שוקל כעת להגיע יום יום ברכב שלי לעבודה, לבעיה זו תהיה משמעות גדולה יותר משום שאינני יודע האם להציע לו לחזור איתי יום יום הביתה למרות שהדבר גורם לי אי נעימות רבה.

תשובה

שלום וברכה!
פעם הגיע בחור ישיבה לרב אבינר שליט"א עם שאלה דומה: הוא ואשתו קנו מכונית, ובכל בוקר הם רואים בצאתם מהיישוב אנשים שעוצרים טרמפים, שאלתו: האם הם מחויבים לעצור להם גם במחיר שהדבר ימנע מהם לשוחח או לא?
הרב אבינר אחז בחולצתו של הבחור והחזיר לו בשאלה: אם עני היה מבקש את חולצתך היית נותן לו?
כלומר, אדם מצווה לעשות חסד כל זמן שיש באפשרותו לעשות חסד, אך אם על ידי החסד הזה הוא יפגע אינו מחויב בדבר.
לכן, אם יש באפשרותך להתגבר על מידותיך מבלי להיפגע מהדבר תקח אותו, אך אם הדבר יגרום לך לאי נוחות וכדומה, אינך מחויב.
בשורות טובות.








אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם













אברהםם

כתבות נוספות