..מוסלמי שמתפלל

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 18/05/07 11:11 א בסיון התשסז

שאלה

שלום, אשמח לעזרה...

אני לא מבינה, הרגש החזק הזה שמצוי ביהדות לא יתכן למצוא אותו בדתות אחרות?

מוסלמי שמתפלל לא חווה דבר רוחני?

ראיתי בטלוויזיה איזה טקס של הודיים או אפריקאים הם היו נראים שקועים כ"כ עמוק ברגש שלא שייך לעולם הזה... כאילו שגם הם חווים משהו רוחני... יכול להיות?

ואם כן- מה ההבדל בין הרגשות המיוחדים שחווים ביהדות לבין ההרגשות הרוחניות של שאר העמים?

מקווה שהשאלה מובנת. תודה רבה!!

תשובה

לשואלת שלום רב.
היהדות אינה רגש לבד. היהדות היא קשר חי עם הקב"ה. היהדות היא העמידה בפני ה' ועשיית רצונו. ואכן הרגש לבדו עלול להטעות. ולפעמים אנו רואים אכן אנשים שנכנסים לאקסטזה דתית עזה. אבל זה אינו מעיד על כך שאכן האל שלהם קיים ושומע אותם.
תורתנו, צורת אמת אינה מבוססת על רגש בלבד. עם ישראל שעמד כולו מול הר סיני ושמע את האל מדבר אליו, זה לא היה רגש. "וכל העם רואים את הקולות". העם כולו ראה את התגלות ה', ושמע את דבר ה'. כמובן שבעבודת ה' שלנו אנו צריכים לשתף את כל כוחותינו, ואנו משתפים בעבודת ה' גם את הרגש, גם את השכל וגם את הדמיו ושאר כוחות הנפש, אבל לא ההתרגשות החיצונית היא שמהווה את כל היהדות.
בברכה
אפי קיציס