מוסיקה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/08/07 02:29 יב באלול התשסז

שאלה

בס"ד

האים מותר לשמוע\לשיר בכלים ובפה שירים ישראלים כגון שלמה ארצי רמי קלינשטיין וכו'?

והאם יש הבדל בין שירי אהבה בין גבר לאשה, שירי ארץ ישראל ושירים על דברים סתמיים (כמה שהדשה ירוק והכיסא יפה) מבחינת ההגדר ההילכתי שבדבר?

מה בידבר מוסיקה ללא מילים?

ועוד האים זה נכון כמו שאמרו לי, שרבי יהודה הלוי (ריה"ל) כתב שירי אהבה?

הייתי רוצה לדעת מה המקורות לתשובת הרב.

תודה רבה אליאב

תשובה

עיין שו"ע סימן שז סעיף טז שאוסר דברי חשק. כלומר כל דבר הגורם לגירוי יצרו של האדם אסור. ולכן בשירים ישראלים בדרך כלל אין בעיה.
בשירי אהבה תלוי באדם , והקשר הזמן והמקום. כל מקרה לגופו.
לא רק ריה"ל, היו הרבה ממשוררי ספרד שכתבו שירי אהבה.
אני מכיר גם ספר במקרא שעוסק בזה...