מוכנות לנישואין והבאת ילדים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/10/07 22:22 ב בחשון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני סטודנטית בת 23 ולאחרונה הייתי בקשר שהסתיים כיון שלא הייתי מוכנה לנישואין. הסיבה המרכזית היא שאני לא מוכנה עדיין לאחריות של הבאת ילדים. אני בשנה א' של תואר קשה ואינטנסיבי- ראיית חשבון, ופרקטית, יש קושי עצום בלימודים, קל וחומר עם ילד. (לומדים עד 21:30 בלילה, וכו...) ברור לי שיש נשים שמסתדרות עם לימודים וילד, אבל זה קורה בד"כ עם לימודים נוחים יותר. עכשיו אני בתחילת קשר והשאלה שלי היא האם בכלל להמשיך קשר בידיעה הזו? אם לא, אז עד גיל 27 (סיום התואר) לא להתחיל קשר?...ואם כן, במידה והוא יוביל למשהו רציני, מה עושים אם מה שמונע הוא הבאת ילדים? ממתינים עד גיל 27? זה יכול לגרום לנפילות. אני חוששת שאם אוותר על הקשר הזה, אפספס משהו ממש טוב, מצד שני, הלימודים חשובים לי גם כן. סליחה שהארכתי, ותודה מראש

תשובה

הגעת לגיל בו כדאי לפגוש בחורים למטרות נישואין, וכיוון שאין כל ערובה שהדברים יצליחו כל כך מהר, לא כדאי להשתהות. במקרה ואכן תגיעי לנישואין בקרוב ניתן יהיה למצוא את הדרכים להסתדר. במידה והדבר יהיה הכרחי תוכלי להיוועץ ברב שידריך אתכם באופן אישי לגבי השהיה של הבאת ילד לעולם באופן מוגבל וזהיר.
כל טוב והרבה הצלחה,
רונן לוביץ