מוכנות להדרכה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/12/06 17:52 ג בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

בתוך זמן קצר אני עומד להיכנס להדרכה בסניף בני עקיבא אך אני לא בטוח שאני מוכן מבחינה רוחנית להיכנס להדרכה.

כלומר,יבוא אלי חניך וישאל אותי שאלה הלכתית,אני משער שב70 אחוז מהמקרים לא תהיה לי תשובה.

אך מצד שני יש מספר מועט של נערים שמיועדים להיכנס להדרכה ולכן כל אחד שנכנס הוא חשוב,ואם אני אוותר על ההדרכה אני לא חושב שיהיה מישהו שיוכל להיות במקומי.

אז מה אני אמור לעשות במצב הזה?

תודה,

יואב.

תשובה

יואב שלום
נראה לי שרק משאלתך אפשר לומר שאתה מתאים להיות מדריך. הלואי ולכל המדריכים היו שאיפות כאלה, ויהי רצון שתדע לענות על 70 אחוז מהשאלות ההלכתיות שישאלוך...
ללא ספק רצוי שהמדריך יהיה בקי בהלכה וידע לתת מענה לכל חניך. שיהיה בקי באמונה ויוכל להעביר שיעורי אמונה עמוקים לחניכים. אך מה לעשות שהחניך אינו בוגר 10 שנות לימוד בישיבה גבוהה/הסדר אלא רק בכתה י'/יא. לכן אנחנו בונים על המדריך שיעביר לחניכים את אהבת התורה שלו. אפילו אם ימד אותם ששאלות צריך לשאול רב, זה כבר משהו. ומה שהוא יודע בתחומי התורה והאמונה (ותמיד אפשר לשאול ולהתיעץ) יוכל גם ללמדם, ומתוך כך חניכיו ילכו בדרכיו ויגדלו להיות אוהבי תורה וילמדו גם בעצמם.
שבוע טוב
ידידיה