מוך דחוק

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/07/07 21:45 טו בתמוז התשסז

שאלה

הייתי בנסיעה ולא הספקתי לעשות בדיקת מוך דחוק לפני השקיעה. ובדיקת הפסק טהרה רגילה שעשיתי אחרי השקיעה יצאה תקינה, האם עלי לחכות למחר כדי לעשות מוך דחוק לפני השקיעה או שאני יכולה להתחיל לספור שבעה נקיים ממחר?

תשובה

שלום רב,
ראשית, מוך דחוק אינו לעיכובא. אולם, לגבי הבדיקה לאחר השקיעה יש לדון, האם דקה אחרי או עשרים דקות אחרי. האם בדקת במשך היום הקודם או לא?
אם בדקת ביום קודם אפילו בשחרית, ומספר הדקות מועט מאוד ניתן להקל, ובאם לא הרי שצריך לספור ממחרת.

כל טוב
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.