מוטב יהיו שוגגים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/01/07 18:35 יא בטבת התשסז

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

כיצד עלי לנהוג כאשר אני רואה אדם נוהג שלא על פי ההלכה בהלכות שבת (שעובר על בורר וכדומה), אם אני יודעת שאמירתי תקשה עליו ויתכן והוא לא ילך על פיה? האם עלי להגיד לו בכל זאת או שמא עדיף שלא אומר דבר? (שאחרת יעבוד במזיד על הלכות שבת)

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום!
הספק שאת מעלה הוא בעניין "מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים". הלכה זו נאמרה רק כאשר ברור שהאדם שמעירים לו לא ישמע בקולנו. אבל אם יש אפילו ספק שישמע בקול המוכיחים אותו אין אומרים "מוטב יהיו שוגגים", ומצוה להעיר.