מוזיקה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/03/07 12:47 ז בניסן התשסז

שאלה

שלום, רציתי להסביר בקצרה משהו ולדעת מה אתם מציעים ואו אומרים.

אני עשיתי עלייה שניה לישראל בחופש הגדול ובאמצע במטוס לקחתי על עצמי לא לשמוע למוזיקה של לא יהודים יותר. וזה הצליח עד ללפני שבועים. אני יודעת שזה לא טוב לשמוע לזה והכל אבל אני מרגישה שאני מאוד מזוייפת אם אני לא מקשיבה לזה, כי זה בעצם המוזיקה שגדלתי איתו, אבל אני רוצה לעשות נחת רוח להשם ואני לא מצליחה להבין איך אני יכולה לעשות זאת. מקווה שהבנתם אותי...

\

תודה רבה על הזמן וחג כשר ושמח

תשובה

שלום לך.
אני מאמין שלעשות עלייה לישראל גורם הרבה מאד נחת לה',וישנם גם הרבה תחומים אחרים הנוגעים לקיום מצוות או התנהגות טובה כבן אדם- לחברים למשפחה ובכלל, שבהם אפשר לעשות בלי סוף נחת רוח לה'.

דבר שהוא לא טוב מצד עצמו אין זו צביעות או זיוף להמנע ממנו גם אם קודם נהגת אחרת, ולכן אם את מצליחה לא לשמוע את המוזיקה שאת מרגישה שהיא פסולה, רק הרווחת.
מצד שני,גם אם לא הצלחת לשמור עניין ספציפי זה של מוזיקה לועזית, זה לא נורא.
כל טוב ובהצלחה.
אריאל.פ.