מוזיקה בתענית אסתר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/03/11 13:11 ח באדר ב'

שאלה

שלום וברכה!

אני עובד כמרירך בפנימיה לנוער בסכון.הפנימיה איננה דתית.ביום חמישי יערך במקום יריד פורים הכולל הכנת תחפושות ועוד.בכל שנה מושמעת מוזיקה ברקע,ברחבי הפנימיה.השנה,עקב תענית אסתר הוחלט שלא תושמע מוזיקה.

שאלתי-האם אכן יש בעיה להשמיע מוזיקה,ואם לא,האם להודיע זאת להנהלה,או להשאיר זאת כך.

תודה רבה,ופורים שמח!!

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, תענית אסתר אינה קשורה לאבלות או לחורבן, ועל כן אין איסור להפעיל מוזיקה.
נכון הוא שהדבר אינו מתאים כל כך לאווירה של יום צום. אולם צריך לבדוק כל מקרה לגופו. אם אכן במקרה הזה הדבר חיוני לצורך העצמת הילדים בסיכון - יש מקום להתיר השמעת מוזיקה, ואולי כדאי שבעוצמה נמוכה יותר, ולא זו בלבד, אלא שלעשות גם משהו שקשור לתוכן של פורים, ולא רק למה ש"מסביב".

כל טוב