מוזיקה בחתונות בירושלים

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 24/07/05 02:08 יז בתמוז התשסה

שאלה

מה מקורו של החרם על נגינה בחתונות בירושלים, והאם ראוי לנהוג כך גם היום?

תשובה

החרם נתקן על ידי בית הדין של קהיר בראשות הרב בן-שמעון, שמצודתו היתה פרוסה גם על העיר העתיקה בירושלים, וסיבתו היתה הפריצות שנגרמה אצל השכנים הערבים בעקבות הנגינה. [היו חרמות נוספות שנקבעו על דיו למשל איסור לערוך חופה בלילה]. המהרי"ל דיסקין מצא צד חיובי בחרם זה וראה בו זכרון של חורבן ירושלים. (ראה על הענין בהרחבה בספר "מנהגי ארץ ישראל" של יעקב גליס). הרב מבריסק התנגד לחרם זה. לדעת חותני הגאון ר´ שלמה פישר אסור לנהוג על פי החרם הזה משום שהוא מנוגד לדברי חז"ל, והראשונים (במיוחד המהרי"ל) החמירו מאוד בקיום המצוה לשמח חתן וכלה דוקא על ידי תזמורת.

התשובה ניתנה על ידי הרב ברוך קהת.

וראה עוד תשובתו של הרב אביגדור שילה: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=66826