מודיעין בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/05/07 14:40 כג באייר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי את הרב שאלה לגבי עבודה בחיל המודיעין בשבת, והרב ביקש ממני לפרט יותר.

אנחנו עובדים במשמרות (כל משמרת 8 שעות) ורציתי לדעת האם אני צריכה לבקש מהמפקדים שלי שיחליפו אותי במקרה שיש לי משמרת בשבת, או שאני יכולה לעשות את העבודה בעצמי.

לא מדובר בתפקיד פקידותי אלא בתפקיד משמעותי שתורם לביטחון, האם זה נחשב לפיקוח נפש?

ב. האם יש הבדל בנושא זה בין שבת לחג?

תודה רבה.

תשובה

ב,ה

שלום.

מהנתונים שאת כותבת אז את מגדירה את זה "כתפקיד משמעותי" כלומר תפקיד מקצועי - מבצעי ,אז וודאי שמותר.ואת מקיימת מצווה חשובה.אשרייך!!

אל ייקל בעינייך עבודתך! במודיעין כל פרט וכל פיסת מידע חשובה גם אם את לא רואה בשלב זה את התמונה הכוללת! האוייב לא מבחין בין יום שלישי לשבת והוא עובד כל הזמן.
מודעין טוב יכול להציל ואין "פיקוח נפש" גדול מזה.

ואם התפקיד שלך לא דורש מהירות על חשבון האיכות אז את יכולה לעשות זאת בשינוי (כגון לכתוב ביד שמאל או להדליק מתג באמצעות אצבע אחרת וכדומה והמשמעות היא שאת זוכרת שזה שבת...)ואין הבדל בין שבת וחג בזה.

ואם תרצי להרחיב אז יש ספר בשם "הלכות צבא" ויש בו פרק שלם ( עמוד 775 )שעוסק רק במודיעין ושבת ופרק שלם שעוסק ב"פעילות מבצעית " אנא ממך עייני שם כל ההלכות הנחוצות. את הספר ניתן להשיג ב"עוז" המרכז להלכות צבא בשעלבים טל 9276589 - 08

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.