מודה אני

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/04/07 19:25 כח בניסן התשסז

שאלה

לאחרונה התחלתי להגיד כאשר אני קמה את "מודה אני".. אשמח אם תוכל לפרט כיצד "מודה אני" מתבצע. מתי מגיע הנטילה, מתי הברכה וכ"ו.. ומה לעשות קודם- לנטול ידיים או ללכת לשירותים ורק אז לנטול את ידיי. אשמח אם תענה על שאלותיי בהקדם ואם יש הלכות נוספות הכרוכות בכך, אשמח לדעת עליהן! תודה!

תשובה

שלום וברכה!

יישר כוחך על ההחלטה הטובה והחשובה.

לגוף הענין. כדי לומר "מודה אני" לא צריך ליטול ידיים. פשוט ברגע שמתעוררים ומתכוונים לקום מהמיטה מיד אומרים "מודה אני". אח"כ צריך ליטול ידיים ע"י שפיכת המים מהכלי ע"פ סדר הזה: יד ימין יד שמאל ( לעשות את זה שלוש פעמים ) בלי ברכה. אח"כ הולכים לשירותים ושוב נוטלים ידיים . אחרי הנטילה הזאת מברכים " על נטילת ידיים" ו"אשר יצר".

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון