מודה אני

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 31/12/08 18:41 ד בטבת התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה בת 20, חוזרת בתשובה..

יש לי כמה שאלות לגבי התפילה 'מודה אני'..

האם צריך להודות בכל פעם אחרי שאתה מתעורר משינה? גם הקצרה ביותר? בבוקר/צהריים/ערב? או רק בקימה בבוקר אחרי שינת הלילה?

ואם אני קמה באמצע הלילה לבית הכיסא וחוזרת לישון ישר לאחר מכן או קמה להביא משהו וחוזרת ישר לישון האם גם אז בהתעוררות הזו אני צריכה להגיד מודה אני בכל פעם למרות שבכוונתי לחזור לישון בידיעה שאני תכף קמה? או רק מתי שהתכוונתי להתעורר בבוקר?

תודה רבה רבה!!

המשך שבוע טוב..

תשובה

את "מודה אני" אומרים בבקר אחרי שינת לילה. מנוחה ביום אינה נחשבת שינה , לענין עליית הנשמה. גם אם מתעוררים באמצע הלילה , לכל צורך, לא אומרים, אלא חוזרים לישון .