מודה אני

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/03/07 21:54 יח באדר התשסז

שאלה

שלום,

אני חילוני ומעוניין לומר את תפילת מודה אני.

רציתי לדעת בצורה מדוייקת את פרטי ההלכה (האם זו הלכה, או נוהג?)

מה בדיוק צריך לומר?

האם גם אשה אומרת? (והאם אומרת MODA או MODE)

מתי אומרים?

האם אחרי שאומרים אסור לחזור לישון.

אם האישה קמה מדי 3 שעות להניק, באילו מהפעמים היא צריכה לומר מודה אני?

תודה על ההתייחסות, ונא לא לפרסם את פרטיי באתר

תשובה

מודה אני
אמירת מודה אני היא מנהג -
"טוב לומר תיכף בקומו מודה אני לפניך... והוא מן הכתוב חדשים לבקרים רבה אמונתך (איכה ג' כ"ב) שהקב"ה מקיים אמונתו להחזיר נשמות המופקדים בבוקר" (משנה ברורה סימן א ס"ק ח).
ודאי שאישה אומרת מודה בקמץ.
יש לציין שישנן תפילות שרמת חיובן גבוהה, כגון קריאת שמע ותפילת עמידה.
למרות כל הנאמר, ישנה דעה (מג"א) שאשה האומרת "מודה אני" יוצאת בכך ידי חובת התפילה מן התורה.
כל טוב, מצנ"ם