מה תיקון לאיסור נגיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/04/07 23:54 יא באייר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול בעניין איסור נגיעה, במידה ונופלים באיסור זה כיצד ניתן להשיג תשובה? האם דבר זה יכול להיות מכופר בדרך כלשהיא? ראיתי באחת השאלות בנושא כי האיסור הוא על דבר שיהרג ובל יעבור. שנית אילו דרכים או כלים כבוד הרב יכול להציע על מנת להמנע וליפול בחטא זה שוב? תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני נפעם מעצם השאלה! זו עוצמה גדולה להגיע למדרגה של רצון עז לחזרה בתשובה אשרייך!!!
הרצון הזה הוא הניצוץ של האור הרוחני שהקב"ה משרה עליך!! אשרייך!!

לעצם העיניין יש כמה שלבים בדרך לתיקון של החטא.

[הדבר הראשון] - לא להכנס לייאוש ולמרה שחורה.

[הדבר השני] -אתם חייבים לקבל על עצמיכם ולהחליט שיש לכם גבולות ברורים שאותם אתם לא עוברים ויהי מה.
הגבולות האלו הם גבולות ההלכה בנושא הזה של נגיעה.
[אין "הנחות" ואין "קיצורי דרך"].
ההלכה הכירה את הסיטואציה שבה אתם נמצאים ולכן היא גם [תחמה] בצורה ברורה את זה ע"י [הלכות ייחוד].
הלכות אלו נועדו לכל אדם ומטרתם היא למנוע מבני האדם באשר הם בני אדם להכנס לסיטואציה ואפשרות של נגיעה ולכן אסור להפגש במקום מבודד וכן אסור לגלוש בדיבור לנושאים שהצניעות יפה להם ועוד ועוד הלכות.

[הדבר השלישי ]- נפסקה ההלכה כי מי שחוזר בתשובה ומתבייש בחטאיו מוחלין לו.
מעתה ואילך יש [להביט קדימה] :
יותר קדושה,
יותר צניעות,
יותר חסד,
יותר כוונה בתפילה,
יותר אמת.

והבסיס לכל זה זה לימוד תורה כפי היכולת שלך : שיעור יומי, שבועי או לימוד עצמי . ומעט מן אור התורה מגרש הרבה מאוד חושך ומביא לאדם שמחה וסיפוק.

עיינו גם בתשובתי : ["נפלנו"] ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/56832

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.