מה רע ביצירת קשר עם בנים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/03/15 14:54 כה באדר התשעה

שאלה

מה כל כך שלילי ביצירת קשר עם בנים?

תשובה

לק"י

שלום לך!
השאלה שלך היא שאלה נפלאה!
למה?
כי יש לה תשובה נורא קצרה (אבל זה לא אומר שלא צריך לקרוא את המשך התשובה).
התשובה מסתכמת בשלוש אותיות:
אין.
אין שום דבר שלילי ביצירת קשר עם בנים.
אז למה כולם עושים מזה סיפור כל כך גדול?
כי השאלה היא מתי התזמון הנכון; מתי זה בריא מצד ההתפתחות שלנו.

ביצירת קשר עם בנים אין שום דבר שלילי.
הרי בסוף רוצים להתחתן, להקים בית וכו´.
השאלה מה ההשפעה עלינו.

כשנפגשים, יוצאים ובקשר עם בנים אז אנחנו באים, גם אם לא מודעים לכך, ממקום של רצון לבנות, להשפיע ולהיות, וזה ממש חשוב לזכור-, מושפעים.
עצם השאלה טומנת בתוכה את ההבנה שקשר עם בן הוא שונה מקשר עם בת, ולמה?
כי החיבור הוא שונה.
זה לא אומר חס וחלילה שזה רע, אני אומר את זה רק כדי שנבין.

ההשפעה הזו היא אדירה ויכולה לבנות מגדלים בשמים, כל עוד יש בסיס.
כשאין בסיס יכול לקרות אסון.
הבסיס האישי הזה נבנה הרבה כשאנחנו צעירים, וגם ממשיך כשגדלים אבל בהילוך נמוך ואיטי יותר.
כשיש כל מיני דברים מבחוץ שמתערבבים בתוכנו, ביצירת היסוד הזה, זה דורש לפעמים שיפוץ מחודש אחרי שהיסודות כבר התייבשו והתקבעו, וזה לא תמיד קל.
כשנמצאים בקשר עם בנים לפני שהיסודות התייבשו ומוכנים לבנות מעליהם בנין זה לפעמים מבלבל אותנו.
אנחנו לא מרגישים את הבלבול ברמה של "אוי לא! הלכתי לאיבוד!", אבל חלק מההחלטות שלנו מונעות ממה הבן הזה יגיד או מה ירשים את הבן ההוא.
זה לא תמיד נמצא במודע, אבל זה קיים.
ובינינו, זה נכון גם לבנים.

הרחבנו קצת ממבט אחד, כשיש עוד כמה מבטים.
אם תרצי שנרחיב יותר, לגבי שאלה זו או לגבי שאלות אחרות, בשמחה.
נתנאל
netanelweil@gmail.com