מה פירוש "ברית חדשה"?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/10/06 12:04 כז בתשרי התשסז

שאלה

שלום לכם,יש לי שאלה

האם מה שכתוב בירמיהו פרק לא

"הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם־יְהוָה* וְכָרַתִּי, אֶת־בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת־בֵּית יְהוּדָה בְּרִית חֲדָשָׁה׃

לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת־אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם* אֲשֶׁר־הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת־בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם נְאֻם־יְהוָה"

זה מוכיח את הנצרות? כי איזה מישהו מכת "עדי השם" אמר את זה...

תשובה

שלום לך.
השאלה נובעת מליקוי בסיסי בהבנת המקרא, דבר אופייני לצערינו לנוצרים ולממשיכיהם השונים. לפעמים זה קורה להם בטעות ולפעמים בכוונה...
שים לב שלא כתוב בפסוק שניתנה [תורה] חדשה שונה מהקודמת כמו שטוענים הנוצרים, אלא על [אותה התורה] שעם ישראל קיבל, תיכרת ברית חדשה, שההבדל בינה לקודמת תהיה שאת הקודמת הפרנו בחטאינו ואת זו לא נפר. אך התורה היא אותה תורה, ועם ישראל הוא אותו עם ישראל, ואין שום בסיס להבלים של הנוצרים השונים ולהטפות שלהם.
ועצה אישית, שמור מרחק מהטיפוסים האלו. חבל שיבלבלו לך את המוח ואת הלב עם השטויות שלהם.
בברכה
יוני
yony@makshivim.org.il