מה עושים ביום הולדת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/02/07 15:09 ז באדר התשסז

שאלה

שלום!

עוד חודש בעז"ה יש לי יום הולדת 17 ואומרים שבעצם יום הולדת זה יום מאוד משעמעותי וכו' אז איך אני יכולה לעשות אותו באמת משמעותי באותו יום?שמעתי שצריך לעשות חשבון נפש-איך בדיוק?ומה עוד חוץ מזה?

תודה מראש,ויישר כוח!

תשובה

שלום לך יקרה!
זה מקסים שאת רוצה לחגוג בצורה עמוקה את יום ההולדת שלך...
קודם כל, מבחינה הלכתית- יום הולדת זה יום שאין שום מקור הלכתי לחגוג אותו.
אבל מה ששמעת, זה נכון.
יום הולדת זה יום שבו קודם כל צריך להודות לקב"ה על החיים שנתן לך, על הטוב שיש לך, על מי שאת...
בנוסף, זהו יום של מין "סגירת מעגל". עברת עוד שנה מהחיים שלך.
אני יכולה להגיד לך שבשבילי, יום הולדת הוא כמו ראש השנה הפרטי שלי.
כמו שראש השנה הוא יום של חשבון נפש כי סוגרים שנה ומתחילים שנה חדשה, מקבלים החלטות לשנה הבאה וחוגגים, כך גם יום ההולדת.
לעשות חשבון נפש, הכוונה לחשוב בצורה כללית על החיים שלך.
קודם כל- מה טוב בך, במה התקדמת מיום ההולדת שעבר, במה השתפרת, לאן הגעת.
את הטוב הזה תמשיכי לשפר, לקדם, להרבות.
זה גם הזמן לחשוב על דברים פחות טובים שהיו לך בשנת החיים הזו. מה כדאי לשפר, על מה צריך לעבוד.
תשבי ותחשבי עם עצמך בשקט על כל הדברים האלה ותנסי לצאת עם מסקנות ומחשבות חדשות לשנת החיים החדשה שלך...
כדאי להקדיש את היום הזה לתפילות ולמעשי חסד, צדקה.
אני מאד אוהבת ללכת לכותל ביום הולדת או לקברי צדיקים אחרים ולהתפלל על השנה שתבוא- באופן פרטי ועל כל עם ישראל...
את יכולה לחגוג עם חברות שאת אוהבת, ללכת להתנדב -לבד או איתן.
תעשי מה שאת מרגישה שטוב לך, שאת יודעת שעושה לך טוב לנשמה...

מצאתי כמה קישורים בעניין- מקווה שזה יעזור לך...
מה העניין לחגוג יום הולדת? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30456
מה עושים ביום הולדת? https://www.kipa.co.il/ask/show/66126
מה המשמעות של יום הולדת? https://www.kipa.co.il/ask/show/2440

ושיהיה במזל טוב!
נעה.
noale@shoresh.org.il