מה עושים בבית קברות?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/08/07 10:21 כב באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב !

רציתי לשאול כשהולכים לבית הקברות מה עושים צריך להתפלל או משהו או להגיד משהו כי תמיד כשאני הולכת אנחנו רק שוטפים את הקבר יש משהו שצריך לעשות בנוסף לכך?

תודה

תשובה

בסד

שלום רב.
ישנו סדר קריאת תהלים שאומרים בבית הקברות לעילוי נשמת הנפטר\ת.
[חשוב להדליק נר נשמה יותר מאשר שטיפת הקבר כי הנר והלמוד לנשמה הנצחית והקבר הוא מקום הגוף הכלה והנפסד.]
3. אם יש מנין גברים יש לאמר קדיש .
4. כמובן שאנו מדברים ביום השנה או ביום החודש אבך לא " בסתם יום של חול ."
את הסדר שאומרים לזכות הנפטר ניתן למצא בספרי תפילה מיוחדים המצויים בדרך כלל בבתי עלמין.
5. [כל מעשה טוב שאתם עושים אתם יכולים להקדישו לזכות נשמת הנפטר].כגון צדקה וחסד או מעשה טוב אחר.
6. הנצחת הנפטר גם היא חשובה.

בברכה