מה לעשות כששומעים על פיגוע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/03/02 06:28 טז בניסן התשסב

שאלה

מה אני יכול לעשות כשאני שומע על פיגועים.

כשאני שומע אני על פיגוע. באותו רגע אני מרגיש זעם נורא אבל אחר כך מגיע עוד פיגוע ואני שוכח את הקודם והם עדין סובלים.

מה אני יכול לעשות באופן מעשי?

תשובה

בס"ד

באופן רוחני.
1- לומר תהילים.
2- לקבל על עצמך לא להיות שותף בשום דרך שהיא בויתור לרוצחים הללו. לא בהצבעה לכנסת. לא במילים. לא במחשבה.
3- לקבוע בליבך שרק הדרך שהקב"ה כתב בתורה היא הנכונה.
4- להאמין כי כמו שיצאנו ממצרים נצא גם מזה.

באופן מעשי.
דע לך כי כל מי שקונה סחורה ערבית הרי זה מסייע לרוצחים. כאשר כמעט כל האומה הפלשתינאית כולל נשים וילדים התגיסו לזרוע הרג בלי שום הבחנה בתוכינו כל עזרה וסיוע להם – זה סיוע לרוצחים.
בכל קניה במכולת או בסופרמרקט אדם יכול להיות מסייע לרוצחים.
כל קניה של עגבניות, תפוזים, שימורים, וכד' מתוצרת רמאללה או עזה מאפשרת להם לקנות נשק וליצר חומרי חבלה וזו סכנה גדולה מאוד.

אל תאמר זו רק עגבניה - כל עגבניה זה עוד כדור רצח.

גם מי שמעסיק פועלים ערבים צריך לדעת שהוא מעמיד בסכנה את כל סביבותיו. הרבה פועלים ערבים הרגו את מעבידיהם ורצחו אותם בדם קר על אף העובדה שהיהודים פירנסו את הרוצחים הללו הרבה שנים.

הרבה פועלים "תמימים וישרים" היו "מודיעים" ומסרו מידע על כניסות ויציאות. הם עזרו למחבלים רוצחים שפלים לטבוח אחים וילדים נשים ומבוגרים.

הרבה פועלים העבירו חומרי חבלה והעמידו סליקים של חומרי חבלה שיאפשרו לבצע פיגוע בעתיד.

אל תאמר הממשלה אשמה – תעשה אתה ככל יכולתך.

קודם כל אל תקנה סחורה ערבית!!