מה לעשות אם פגעתי באמא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/08/03 17:37 כג באב התשסג

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

שמי ,,, ואני בת 18 וקצת..., זכיתי בהורים מקסימים שאני מאוד אוהבת ומעריכה עם כל הלב והנשמה. אני משתדלת מאוד להסב להם נחת ולכבד אותם קודם כל משום שכך צוונו ואח"כ משום שבאמת מגיע להם, אבל לפעמים אני מרגישה נפילות, במיוחד ביחס לאמי, לפעמים אני מוצאת את עצמי מעירה לה וכדומה, והדבר כואב לי מאוד. איך אני צריכה להתמודד עם אותם מצבים ובכלל איך לחזק את המידה הזאת של כיבוד הורים שכל כך חשובה.

בתודה רבה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

משמח מאוד לקרוא שאת מעריכה, מכבדת ואוהבת את הורייך. הלוואי שכל ילדי ישראל יהיו כמוך.

התשובה היא פשוטה לומר וקצת קשה לביצוע. אבל אחר כך כל כך קל על הלב. תנסי פשוט לומר לה "עשיתי כך וכך, נפלתי!! אבל אני באמת מאוד מצטערת על כך. סליחה!'

את יכולה לומר גם לאימך שאת מאוד מצטערת שציערת אותה, שהרי את באמת כל כך אוהבת ומעריכה אותה, אלא שאת גם בן אדם שנכשל לפעמים.

בדיעבד, את ואמך יכולות רק להרויח מהעניין, כי מי שיודע לומר "סליחה" באופן אמיתי מראה בכך את גודל הקשר והאהבה שלו, שבאמת איכפת לו. אפשר גם לתת מתנה קטנה...

כמובן שיחד עם זה באמת להשתדל, להחליט לעצמך שלפני שכשאמך עושה דבר שאינו מוצא חן בעיניך את לא ישר מעירה לה, אלא חושבת שלש פעמים האם לומר לה ואיך לומר לה בדרך הטובה ביותר.

בהצלחה בכל עבודת ה'.