שאלה
בס"ד
שלום.. אני בת 17 וחצי ולפני כמה ימים סיימתי קשר עם בחור בן 18 וחצי, היינו רבים המון, לא הסתדרנו וכל אחד נפגע מהשני, נפרדנו בצורה מגעילה וניתקתי כל קשר איתו (מחקתי אותו מהאייסיקיו, מחקתי את ההודעות, את מס' הטלפון וכד'..) לא רציתי שום קשר.. מאוד נפגעתי שהתברר לי שהוא לא באמת אהב אותי (לא שאני חושבת שאהבתי אותו באמת..). הקיצר שבוע אחרי שנפרדנו הוא שלח לי הודעה וברוב טיפשותי עניתי לו ואחרי שיחה של כמה שעות חזרנו לקשר של ידידות אחרי שהבהרנו אחד לשני שלא יהיה כלום מעבר לזה.. יום לאחר מכן החזרתי לו דרך חבר שלו כסף שהייתי חייבת לו והוא נעלב מזה והתחיל שוב לריב איתי ולפגוע בי בצורה ממש מכוערת.. שוב נפרדנו מגעיל וזהו.. עכשיו אני כבר לאיודעת מה לעשות! אני מפחדת שהוא שוב יתחיל ואני אשבר ויחזור לדבר איתו! ואני לא רוצה!! זה היה קשר כל כך חלול וחסר טעם ואני מצטערת על כל מה שקרה (למזלי הקפדתי לשמור נגיעה, הוא לא שומר בכללי..).
איך אפשר לשמור על הלב שלא ייפגע שוב?? איך אני יכולה לסנן אותו אם הוא יחזור?? אני באמת לא רוצה שום קשר איתו ומפחדת להיפגע שוב..
אוףף בחיים לא הרגשתי ככה..
תשובה
שלום
זהו קשר הרסני ואת חייבת להנצל ממנו, כוונתי מסוג קשר זה, החשש הגדול שלך הוא לחזור עם תבנית קשר זו גם בעתיד, יש משהו בעליות ומורדות שעושה לך את זה, זו תבנית אישיותית ושם עיקר המאבק והאתגר, את צריכה לפצח את הקוד של מה שמועדד אצלך יצירת קשר מסוג זה עם אנשים מסוג זה ולהציל את חיי הזוגיות האמיתיים שצפויים לך בחיים, במידה ואין ברירה את זקוקה ליועץ או יועצת שיתנו לך פן נוסף.
ברכה והצלחה