מה ללמוד?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/12/06 22:01 יט בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

רציתי לשאול כמה דברים דברים, דבר ראשון: האם העניין של "לקבוע עיתים לתורה" חל גם על נשים או שזו ממש מצווה של זמן?

דבר שני:

הרבה פעמים אני רוצה ללמוד משהו בערב, ספר אמונה, ספר על מידות או משהו בסגנון, האם תוכל להמליץ לי על ספרים מסוימים שכדאי ללמוד? שמעתי על "אורות התשובה" לדוגמא

וכן אם כדאי לבחור ספר עם פירוש של רב מסוים.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.
קשה לי להמליץ לך עלך ספר מסויים מפני שלכל אדם מתאים דבר אחר. כדאי לך להתייעץ עם אדם שאת מעריכה ושמכיר את אישיותך ואת רמתך הרוחנית.
ועייני ב "רשימת ספרים" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/26493

דעי לך כי האשה חייבת לדעת את רוב 4 חלקי השו"ע בדיוק כמו שהאיש חייב לדעת.
רוב ההלכות ופרוט הסעיפים הקטנים והגדולים שייכים לכל איש ואשה יהודים!!החל מסדר הקימה בבוקר וכלה בדיני כשרות .
ולכן אין שום סיבה שבעולם שאיש ואשה לא ילמדו את יסודות הדת היהודית .מוסר ,אמונה ומחשבה.
וכן אין שום סיבה שבעולם שאיש ואשה יהודים לא ילמדו
את ספר הספרים הוא ספר התנ"ך.
עייני גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/52089

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן