מה חשוב?

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/10/07 20:42 כ בתשרי התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום,

כבר כמעט שנה אני חיה בידיעה שב"ה מצאתי את בעלי, ושזה רק עניין של זמן, שיקולים לימודיים, צבא, ישיבה... רק שלאחרונה הדברים הקטנים- שתמיד הציקו, אבל לא היתה להם משמעות כ"כ, התחילו להפריע עד כדי כך שזה מגיע לרמה שאני כבר לא בטוחה שזה זה.. מבחינת ערכים, חינוך, כבוד הדדי, אכפתיות- ברור לי שעם אדם כזה אני רוצה לבנות בית, ואני יודעת שאלה הדברים הבאמת חשובים באדם. השאלה שלי- איפה נכנס השיקול של השקעה ברמה של מתנות, פתקים, יוזמה לצאת לעשות דברים חדשים?.. תמיד חשבתי שזה לא צריך להיות שיקול, כי הרי זה לא מה שחשוב, אבל לאחרונה אני מתחילה לחשוב שאולי זה כן? אולי זה כן בהחלט יכול להיות שיקול?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,
השהיית הקשר פעמים רבות מביא לירידה בו. אכן, יש חשיבות ליחס של הבחור אל הנערה, אולם, כולנו, הגברים חוטאים בזה. את צריכה לבדוק האם הוא יכול ללמוד להיות רגיש, את זה את צריכה לקבוע, כדאי לשוחח איתו על זה ולנסות לבדוק האם הוא כן יכול לשפר את הדברים, גם את צריכה לבדוק עצמך, מכל מקום, לענ"ד אם רמת ההתאמה גדולה כמו שאת מתארת, אל לכם להשהות את הקשר, כי הוא עלול לדעוך אם הוא לא יבוא לנקודת שיא של חתונה. אי אפשר למצוא את הבעל שהוא מתאים בכל. זו בעיה של בררני היתר.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.