מה זה ספר הזוהר ?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/12/06 23:48 י בכסלו התשסז

שאלה

מה זה הדבר הזה שנקרא ספר הזוהר, מאיפה בא ומי כתב ולמה? ולמה אומרים שלא כל אחד יכול לקרוא בו ? האם כדי לעורר סקרנות ?

ועוד שאלה למה אומרים שיש אנשים שהם גבוהים בתורה וברמה הרוחנית כל כך עד שהם יכולים לראות אפילו רוחות ונשמות, ואת זה אמר לי חבר שהוא במקרה גם מאמין לא קטן.. האם באמת דתיים מאמינים בזה?

תשובה

בסד

שלום רב.

ספר "הזוהר "(לפי המסורת שנמסרה לנו מדורי דורות,)
נכתב בידי "רבי שמעון בר יוחאי",((אחרי החורבן ,במאה השניה,)שהיה תלמידו של רבי עקיבא.
הספר כתוב בלשון קשה ובמושגים עמומים ..אבל הוא [עוד פרוש לתורה]..והמסורת מסבירה לנו כי פרוש זה של התורה נימסר בעל פה מאב לבן פה אל פה והוא ניקרא ["תורת הסוד ,או "הקבלה.](שהיא נימסרה לנו מאב לבן ממושה רבנו ועד ינמו אלה...)
כמובן שמי שלא קיבל את הסוד מאביו לא יוכל בחיים להבין מה כתוב בזוהר.אבל מעטים שקיבלו את הכללים לפתרון כתב החידה הזה הם יוכלו להבין ...(כל אחד יכול לנסות ולהבין..)
אני מקווה שהסברתי.
2.הדתים האמתים מאמנים [בעובדות בלבד.](כמו שאמר הכוזרי למלך.)
לכן אם הדתים (כמו כולנו )יראו ממש שהאנשים הללו (הצדקים והחסדים ולומדי התורה...)מסוגלים לראות נשמות אז כולם יאמנו לזה...
נו אז מה?
אין זה משנה כלום מחובתו של היהודי לקים תורה ומצוות.

בברכה.