מה זה להיות דתי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/07/12 22:15 כה בתמוז התשעב

שאלה

לרב שלום רב!

שאלתי היא: מה זה להיות דתי? להאמין באלוקים, ללכת עם כיפה וציצית... מה זו ההגדרה הזו? מה צריך לעשות כדי להיות דתי?!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המושג להיות 'דתי', הוא מושג חדש בעולם. לפני שלש מאוד שנה כל היהודים היו דתיים. לא היתה בכלל מחשבה שאין א-לוקים.
כיום יש בעולם אנשים חילוניים, חלקם בכלל לא מאמינים שיש אלוקים (=אתאיסטים) . אחרים מאמינים שהוא קיים אבל לא חושבים שהתורה היא אמיתית או לא חושבים שהם מחוייבים לקיים את מצוות התורה.

להיות דתי פרושו להתחבר לאמונה ולמסורת שחיו אבותינו היהודים בכל קהילות ישראל עד לפני שלש מאות שנה. לדעת ולהרגיש שאתה המשך אמיתי ושלם של אברהם אבינו, דוד המלך, יהודה המכבי, רבי עקיבא, הרמב"ם וכל הדורות כולם.
כמותם גם אתה, שומר שבת ושומר כשרות, לובש ציצית ומניח תפילין. אתה מרגיש שהתורה היא דבר ד' שנתן לנו בסיני. יש לנו תפקיד לתקן את העולם, ללמד את עצמנו ואת כל העולם להיות טובים וצדיקים יותר. עד שיבוא המשיח, יבנה בית המקדש השלישי וכל העולם יזכה לגאולה שלמה.