מה התשובה הסופית לצריבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/01/05 00:37 י בשבט התשסה

שאלה

בס"ד

לעניות דעתי, יש פה בלבול גדול בכל הנושא הזה של צריבת דיסקים.

האם מותר או אסור לצרוב דיסקים???

יש באתר הרבה פניות לגבי השאלה הזאת... ובכל זאת לא הצלחתי להבין מה הדין.

בתשובה אחת ראיתי שמותר להוריד מהיאנטרנט שירים וצרוב לדיסק ובמקום אחר ראיתי שאסור...

אז אני מבקשת, אם אפשר מכבוד הרב, שיגיד לי מה הדין הסופי (שלפיו אני ינהג בעזרת ה')

בתודה מראש.

תשובה

שלום.

הדין הסופי תלוי במקרה.
יש מקרים שמותר ויש מקרים אסור.

אם חבר של קנה דיסק או קלטת וכדומה ואתה צורב את זה או מעתיק או משכפל את זה במקום לקנות זה אסור.
ואם היוצר מרשה אז מותר.
עייו בהרבה תשובות באתר שנכבתבו בעיניין הזה ולכל שאלה, בהתאם לשאלה תשובתה בצידה .