מה הגישה שלנו ליום השואה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/05/08 18:36 כו בניסן התשסח

שאלה

רציתי רק לשאול: מה הגישה של הציבור הדתי לאומי ליום השואה?

כי הרי כתוב בגמרא שאסור להתאבל בחודש ניסן, והרבנים קבעו כי עשרה בטבת יהיה יום הזכרון לשואה ולגבורה שנתיים לפני שהוחלט על התאריך בניסן! אז למה אנחנו משתתפים ביום השואה?

תשובה

שלום וברכה!

בעשרה בטבת, אנו מתאבלים על תחילת חורבן הבית - היום בו החל המצור על ירושלים. את יום תענית זה, בחרה הרבנות הראשית ליום שבו נעלה את זכרם של חללי השואה – ליום הקדיש הכללי, משום שכל הצרות והתלאות שאנו עוברים, הם המשך למה שהחל בתאריך מר זה.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אינו יום של אבלות. זהו יום בו אנו מדברים, מזכירים את השואה תוך כדי שימת דגש על הגבורה – התמודדות מול הרשע, שמירה על אנושיותנו לנגד המרצחים, ותקומה - למרות כל הקשיים והזוועות, לא להישבר ולהקים משפחות חדשות, להירתם לעזרת הקמתה של מדינה חדשה.

את דברים אלו כתבתי לעניות דעתי, אפשר לעיין בקישור המצורף:
https://www.kipa.co.il/ask/show/61886

ברכת ה´ עליך,

ירון

benzvi613@gmail.com