מה הבעיה בשירות לאומי?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 15:01 יז בסיון התשסז

שאלה

שמעתי אנשים רבים מהציבו הדתי שיש בעיה הלכתית בשירות לאומי ושבחורה צריכה להיות ברשות אביה או אימה בלבד.

אם זה נכון למה עושים שירות לאומי??? וגם שמעתי שהרב מרדכי אליהו נגד שירות לאומי אלא אם כן הוא בבית.

תודה

תשובה

שלום וברכה!

מדובר בעמדה חרדית ולא בעמדה של רבני ציונות הדתית. לדעתם של פוסקי ציונות הדתית אין שום בעיה לעשות שירות לאומי, דווקא יש בכך מצווה - לתרום לעם ישראל. ברם יש מגבלות מסויימות איפה לעשות שירות לאומי כיוון שיש מקומות שיש בעיות חמורות של צניעות וכד'.

לגבי הנימוק לאיסור. הוא מופרך ואין לו שום בסיס בהלכה, כיוון שבחורה מבחינה הלכתית ברשות אביה עד גיל 12 וחצי בלבד ולא מעבר לזה. כלומר עד גיל 12,5 האבא יכול להפר נדרי בתו ומעשה ידיה לו, אבל אחרי הגיל הזה אין מורות האב או האם על הבחורה. ברם ניתן להגיד רק שבחורה שייכת לבית הוריה מבחינת שייכות מקום, אך לא מבחינת שליטת ההורים. אך לאחר הנישואין אישה נכנסת לרשות בעלה והוא יכול להפר נדריה ומעשה ידיה לו.

למסקנה: אני לא רואה שום איסור לעשות שירות לאומי אם הוא נעשה במקום טוב ולא גורר אחריו בעיות הלכתיות אחרות.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון