מה אני עושה פה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/11/08 19:16 י בחשון התשסט

שאלה

שלום,

התלבטתי מלא זמן אם להעלות כאן את השאלה הזאת למרות שמן הסתם שאלו אותה כבר אלפי פעמים, אבל לא מצאתי אף תשובה שבאמת ענתה על השאלה/ות שלי ובאמת "עודדה" אותי... ולכן, אני ממש אשמח אם תענו לי.

כבר הרבה זמן שאני ממש מרגישה מן ריקנות בתוכי, כאילו "מה אני עושה פה?" ו"למה אני עושה את כל מה שאני עושה?" ועוד הרבה שאלות בסגנון. אני עכשיו בשנת שירות שניה וכאילו שדילגתי על שלב חשוב בחיים, השלב שבו אמורים לגבש לעצמך ממש דעה מוצקה, שכבר אמורים למצוא תשובות לכל השאלות והספקות. את השלב הזה רוב החברות שלי עברו וגיבשו לעצמן "דרך חיים"...

אני פשוט מתחילה לחשוב על כל העניין הזה ונכנסת לסוג של דכאון ושל יאוש. כי רק עכשיו אני באמת מתחילה לברר ולחקור ולא מגיעה לאף תשובה ברורה.

"מה אני עושה פה?!!!!!"

"מה התפקיד שלי?"

אני מריצה לעצמי כל יום מחדש סרטים שאני לא עושה שום דבר מיוחד ובעצם אין לי כל תכלית.

איך מוצאים את התכלית הזו?!!!

בבקשה בבקשה תעזרו לי כבר לצאת מהתסבוכת הזו..

תודה ענקית לכם!

ושבוע טוב.

תשובה

שלום לשואלת היקרה -
השאלה שלך חשובה מאוד. ולדעתי - זו שאלה שחשוב שאדם ישאל את עצמו מדי פעם. אולי אפילו כל בוקר...
אני לא חושבת שזה חיפוש שצריך להגמר מתישהו, או שמאוחר מדי לשאול את השאלות האלו.
וגם חברותייך שכבר ´גיבשו לעצמן דרך בחיים´ - אני חושבת שראוי מדי פעם לבחון מחדש את הדרך - ולראות איך אפשר לשפר אותה...
יש לי חברה שיש לה תאוריה חמודה -
היא טוענת שכמו שבגוף יש לנו שיני חלב ושיני בשר - כי כשאנחנו קטנים הפה קטן מדי בשביל שיני הבשר, וכשנאחנו גדלים, שיני החלב קטנות לנו מדי - כך זה קורה בעוד הרבה דברים בחיים.
אנחנו מגבשים לעצמינו כיוון בשלב מסויים - אך זה מעין שיני חלב. מגיע שלב - שאנחנו גדלים, מתפתחים, ואז אותם דברים נהיים לנו ´קטנים מדי´. אנחנו צריכים לברר מחדש - להצמיח שיני בשר (ולפעמים, כשצומחות שיניים - זה גם כואב...).

אז הנה - הגעת לשלב ´שיני הבשר´ - וזה מצויין.

אני תוהה, מבין השורות שאת כותבת - איזו תשובה את מחפשת.
מצאתי באתר - מספר תשובות, די טובות בעיני (מצ"ב קישורים) - ואת אומרת שהן לא סיפקו אותך... אשמח לשמוע מדוע.
בינתיים - במקום תשובה, אשאל אותך שאלות:
- אילו כישורים מיוחדים ה´ נתן לך? האם את משתמשת בהם?
- אילו תחביבים, רצונות, שאיפות ה´ נטע בתוכך? לאן הם לוקחים אותך?
- מה זו תכלית בעינייך - האם רק אדם אשר יעשה משהו יוצא דופן לחלוטין הוא אדם ש´עושה פה משהו´? או האם ´ייעוד´ יכול להתבטא בדברים קטנים?
- מה הערך של היום יום שלנו? איך לדעתך ה´ מסתכל על זה?
- אנחנו הרי יודעים שלא נמצא מעין ´פתק מהשמיים´ שמסביר מה ייעודנו בעולם (אולי גם צריך לבוא עם הוראות מפורטות כיצד להגשימו)... אז מה בעצם ה´ רוצה מאיתנו? מה הערך של עצם החיפוש?

תחשבי מעט על השאלות הללו - אולי הן תצמחנה לך מחשבות מעניינות.
אני מצרפת לך מספר קישורים לתשובות, ואשמח לשמוע ממך ולהמשיך את הדיון בנושא

חני, חברים מקשיבים
hmt@shoresh.org.il
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=17844
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=78
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=383