מה אומר החתן בטקס הנישואין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/04/07 11:54 ד באייר התשסז

שאלה

שלום רב! אני עולה חדש מקווקז מבקש לכתוב את כל האמירות שצריך החתן לומר בעת טקס הנישואין. חשוב לי ללמוד את זה לפני החופה מכוון שמעוניין אני לומר את כל מהשצריך לבד בעל פה בלי שיכתיבו לי בחופה

בכבוד רב ובתודה מראש. א'

תשובה

לשואל שלום רב.
כדאי להיפגש עם הרב לפני החתונה, שיסביר בדיוק מה עושים ומה אומרים בכל שב, ומה המשמעות של כל דבר, והוא כבר יתן לך עותק של מה שאתה צריך לומר.
בעיקרון אתה צריך לומר 2 דברים. לפני נתינת הטבעת אתה אומר לכלתך "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל". לפני שבירת הכוס אתה אומר "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני. תדבק לשוני לחכי אם לא אזכרכי, אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי"
ראה גם http://www.itim.org.il/bin/en.jsp?enDispWho=CeremonySubTopic^l15