מהי תפילה במנין

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 11/12/03 15:21 טז בכסלו התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אנו גרים ביישוב קטן. יש לנו בעיה עם מנין.

רציתי לשאול מה תחשב תפילה במנין -

חייבים לעמוד לתפילה - כל ה 10 ביחד או שניתן לצרף גם כאלו שנמצאים בפסוקי דזמרה?

בחזרת השץ - האם יש לחכות שלפחות 9 יענו או שניתן להתחיל את החזרה כשמקצת המתפללים עדיין עומדים בתפילתם או שנמצאים במקום שאינם יכולים להפסיק?

אודה על תשובה

אילן

תשובה

שלום רב
בחזרת הש"ץ אפשר להקל בשעת הדחק ולהתחיל גם אם העשירי באמצע התפילה.כדי שתפילת העמידה תיחשב כתפילה בצבור צריך שלפחות שעשרה יעמדו ויתפללו באותה עת.אמנם אם יש רק ששה שהתפללו זה מועיל לענין שיכולו לומר קדושה אבל לא להגדרת התפילה כתפילת צבור.