מהי תורת הרב קוק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/05/02 06:59 כה באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום

אני תלמיד בכיתה יב ורוצה לדעת לאיזה כיוון כדאי להמשיך בגלל זה אני צריך לדעת יותר ולכן רציתי לשאול את כבוד הרב מה זה בדיוק תורת הרב קוק? זה דרך מסוימת מה בדיוק היא אומרת בתימצות?

2 חבר שלי שואל האם אפשר ללמוד ספרי קבלה בגיל הזה ואיך כדאי להתחיל כלומר איזה ספרים וכד'?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

"תורת הרב קוק" אינה תורה שהוא המציא. הרב קוק לימד איך לקשר למציאות של החיים את כל העומק האדיר של ההלכה והקבלה. הנגלה והנסתר של התורה.

מתוך הקשר הזה הוא ראה את העליה של יהודים לארץ ישראל ואת בנין הארץ כחלק מהגאולה של עם ישראל. כחלק מנבואת הנביאים ומנבואת משה.
הוא הבין שזה לא מקרה סתמי.
זו לא רק התעוררות לאומית פוליטית.
זה חלק מנבואת הנביאים!

מתוך כל הוא לימד אותנו להסתכל על כל התופעה של החילוניות בימינו כחלק מתהליך הגאולה (בעקבתא דמשיחא – חצפא יסגי) ולכן הוא לא דחה את החילונים החוצה מכלל ישראל, הוא ידע שבתוך כל התהליך הזה יש יד ה' המביאה טוב על ישראל.

הרב קוק ביסס את מאמריו כתביו וספריו על קבלת האר"י ז"ל והוא כותב לבנו ששורש כל מה שיצא מתחת ידו הוא בכתבי האר"י ז"ל.

זה בתמצית עיקרי תורתו, אפשר לכתוב על שאלתך סדרת ספרים אבל זה עומד בבסיסם.

על קבלה ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6759
למרות שהתשובה שם מופנה לבת - היא נכונה גם לבנים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן