מהי שמחה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/10/06 23:36 יז בתשרי התשסז

שאלה

בס"ד.

מהי עפ"י היהדות שמחה, האם היא סתם איזה מצברוח, כי אם היא כזו איך אפשר לצוות לדוגמא "ושמחת בחגך והיית אך שמח", ואם היא לא מצברוח, והיא בטח לא סתם מצברוח, מהי בדיוק, וכיצד ניתן להגיע אלי'ה.

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה!

דבר ראשון סליחה על האיחור,

שאלת שאלה גדולה מאוד והתשובה עליה מצריכה בירור הרבה יותר מעמיק מתשובה פה על הכתב.
השמחה היא לא מצב רוח- השמחה היא בסיס של עבודת ד´! כמו שיש בסיס לעבודת ד´ שהוא יראה כך יש בסיס לעבודת ד´ שהוא שמחה, כך כותב הכוזרי במאמר ג´
אבל השאלה מה זאת השמחה הזאת?
מאיפה היא נובעת?

בקללות של פרשת כי תבוא כתוב כך "תחת אשר לא עבדת את ד´ אלוקיך בשמחה ובטוב לבב"
מפה למדים אנחנו שכל הבעיות מתחילות מכך שהאדם לא שמח בעבודת ד´, אם אתה עושה מצוה ולא שמח בה אז מה התועלת? יסוד המצוה הוא שהאדם מקים אותה כי הוא שמח שהקב"ה נתן לו אותה.
אבל אם האדם לא שמח במצוה אז מה שוה העשיה שלה?
(אין בתשובה הזאת נסיון לומר שלא צריך לקים מצות אם אתה לא שמח חס וחלילה! מקיימים מצוות בכל מצב. [השאיפה היא] שזה יהיה מתוך שמחה כמו שצריך להיות)

השמחה היא דבר שבעצם מוציא את האדם מהרפש היום יומי ואומר לו "תסתכל על המציאות בצורה הנכונה! הקב"ה ברא את העולם בשביל שתשתמש בו לטוב, הקב"ה מאמין בך שאתה מסוגל להיות צדיק עליון אם לא הוא לא היה שם אותך בעולם!"
אנחנו אומרים כל בוקר "מודה אני לפניך...רבה אמונתך"
אנחנו מודים לקב"ה שהוא מאמין בנו כל כך הרבה למרות כל החטאים שלנו הוא עדין מאמין בנו ונותן לנו כל בוקר מחדש את הנשמה שלנו!
אז לא נשמח מזה?!
הקב"ה ברא אותנו לגלות אותו בעולם, הוא נתן לנו את היעוד הכי גדול בעולם! הוא ברא את העולם בשבילנו!
איך אפשר לא לשמוח מזה שזכינו להיות עבדיו ובניו של הקב"ה???
השמחה הזאת היא לא מצב רוח, או תלויה בחיוך.
השמחה הזאת היא משהו פנימי, אש גדולה שטמונה בנו והיא מובילה את חיינו על הדרך הנכונה.
אם אדם יחשוב כל יום לפני שהוא מתחיל את מירוץ היום שלו על מה שכתבנו פה אני חושב שהוא ישמח ויעשה הכל מתוך זה.
ראי קישורים לתשובות בנושא:
שמחה אמיתית: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=97648
תמיד בשמחה?: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=76347
מהי בעצם שמחה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=58727

אני מקוה שעזרתי ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.