מהו ערך לימוד דרך אינטרנט?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/07/07 18:11 יח בתמוז התשסז

שאלה

ב"ה

שלום!

אני בת 14 וחצי ועולה לכיתה ט', עכשיו- בזמן החופש הגדול ידוע שהרבה פעמים משתעממים...

אני אישית חשבתי ממש לנצל את החופש הזה וללמוד בו תנ"ך בכוחות עצמי, ולא רק תנ"ך גם כל מני הלכות חשובות לדעת ובכלל ללמוד כל מני דברים שיעזרו לי ויקדמו אותי... אני מרגישה שהלימודים האלו עושים לי ממש טוב!!

בעיקרון ברוך ה' אני משתדלת לא לגעת במחשב כמעט ובמיוחד לא לגעת באינטרנט..- אלא רק מתי שאני ממש צריכה, בזמן האחרון שמתי לב שאני נמשכת (ואני יכולה לבלות זמן ככה רב ליד המחשב) לאתר כיפה ולאתר שלכם, אני נמשכת במיוחד לשו"תים אבל גם לכל מיני מאמרים...

כמובן שיש לציין שכל השו"תים האלה מקדמים אותי מאוד, ואני מרגישה שזה ממש ממש עוזר לי, ומלמד אותי המון!

עכשיו לשאלה- כמובן שאני לא רוצה לוותר על כל הלימוד שלי שאני מתכננת, אבל האם לימוד דרך קריאת שו"תים , מאמרים וכדומה יכול לעשות לי טוב כמו לימוד?

כמובן שאני לא מדברת על להתיישב מול המחשב לכמה שעות...

כי בעיקרון אני כבר לפני כמעט שנה החלטתי שאני לא נוגעת באינטרנט (רק בשעת הצורך) ועכשיו שאני נוגעת - אני מרגישה שזה לא עושה לי טוב...(למרות שחו"ח אני לא נכנסת לאתרים לא צנועים וכו' , אני נכנסת רק לאתרים טובים...)

תודה רבה ושכוייח ענק על כל העזרה שלכם...אין כמוכם!

תשובה

שלום לשואלת היקרה.
אני מבינה ממך שאת מתלבטת לגבי הגלישה באינטרנט,
לאתרים "כשרים".
אז קודם כל יישר כח על הרצון להתקדם וללמוד. במיוחד בימי החופש
הגדול שרבות בו שעות הפנאי...

כמו שכתבת, באינטרנט יש המון המון בעיות לצערינו. גם באתרים
ה"כשרים" לפעמים אנו נחשפים לעניינים שלא טוב לנו לראות.
אני מאד מבינה את ההתעניינות שלך. השאלות הן מאד מעניינות
במיוחד שהן שייכות לעולם שלנו.
אבל כמו שאת אומרת, את לא מרגישה עם זה טוב, את מרגישה שזה
עושה בך משהו לא כ"כ בריא,
כי כמו שכתבתי, אפילו עם זה אתר דתי כמו "כיפה", יש שאלות רבות
שעוסקות בעניינים מאד רגישים ולא מתאימים לכל אחד לבוא ולקרוא.
לעומת זאת יש הרבה שאלות אחרות בנושאים שכן יכולים להיות
רלוונטים וטובים בשבילך.

שמעתי מכמה רבנים גדולים שאומרים שכדאי מאד להתרחק מהאינטרנט
כמה שיותר, ולא לגלוש סתם.
לגבי לימוד, אולי תחפשי לך דרכים יותר טובות ומחזקות ללמוד כמו
חברותא עם חברה, שיעור בבית הכנסת, דפי פרשת שבוע המופצים ברוב
בתי הכנסת, וכד'.
בדרכים אלו תוכלי להיות בטוחה שאת לומדת ומוסיפה אור וטוב
לעצמך ולא תהיי בספק.
ואם בכל זאת יוצא לך לגלוש באינטרנט, את יכולה לשים לעצמך
גדרות, כלומר לקבל על עצמך החלטות למשל, שאם את רואה שאלות
בנושאים שלא קשורים אליך ואת לא צריכה לדעת על הנושאים האלה-
את פשוט לא נכנסת לשאלה. למרות שזה באתר "כשר". את נכנסת רק
לשאלות בנושאים שברור לך שאין איתם שום בעיה. (ונראה לי שאת
יודעת מה מתאים לך ומה לא).

שוב אני אומרת לך יישר כח גדול גדול, וכל הכבוד על הרצון
ללמוד. תמשיכי עם הרצון הזה, רק אל תשכחי את העיקר, שהלימוד
הוא בעצם רק בשבילך, בשביל לקדם אותך. אז אם זה משהו שמקדם
אותך- מצויין. אם לא- לא כדאי להתעסק איתו...

אם תרצי לשתף או לשאול עוד משהו, את מוזמנת בשמחה.
הרבה הצלחה ואור,
חוה, חברים מקשיבים
Golani_5@zahav.net.il