מהו החטא בכך שלא שומרים נגיעה?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/03/09 19:22 כב באדר התשסט

שאלה

אם אני עם בן , ואני לא מקיימת איתו את העניין של שמירת נגיעה , ואף אנחנו מגיעים לרמה חמורה של נגיעה . במה אני חוטאת ? ואיך זה בא לידי ביטוי ? ובמה הוא חוטא ?

תשובה

שלום רב

אין מצוות לא תעשה שנקראת "שמירת נגיעה". ישנו ציווי של התורה להתרחק מנשים מאוד מאוד (שו"ע אה"ע כא, א), ולכן כל דבר שהוא סוג של קירבה בין בן לבת אסור לעשותו. בין הדברים הללו יש איסור גם לגעת מגע של חיבה.

ברגע שעוברים על איסור זה עוברים על הצורך בבנייה של האישיות שלנו כפי שציווה אותנו הקב"ה, כך שאל הקירבה הגדולה שאנחנו יכולים להגיע אליה עם בן אדם אחר נעשה רק עם מי שנקים איתו את הבית, שנתחתן איתו.

צריך הרבה מאוד כוחות נפשיים ורוחניים כדי להתעלות מעל הרצון לקשר פיזי עם מישהו, ולעשות את דבר ה'. לכל אחד יש את היכולת להתגבר על יצרו, ועלינו יש את החובה לעשות זאת ככל יכולתנו.

שתצליחו לעלות ככל יכולתכם, וכשיגיע העת להקים את ביתכם מתוך קדושה וצניעות.

אריאל
(המשיב אינו רב)