מהות המצווה בימינו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/09/07 08:55 כ באלול התשסז

שאלה

לרב שלום.

ידוע לי שהיום מצוות שמיטת הקרקע היא מדרבנן. השאלה שלי היא מה מהות החובה או הדין בקשר לאכילת הירקות והפירות? לא ראיתי שבתורה כתוב על איסור אכילת תוצרת שגודלה בשנת השמיטה. אז אולי לגדל אסור אבל לאכול מותר? ואם אסור מה מהות האיסור? לחזק ידי השובתים מהמלאכה או איסור ממש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

התורה מצוה "והשביעית תשמטנה ונטשת" א"כ יש מצוה להפקיר את הפירות של שביעית, כמו כן התורה מצוה שאכילת פירות שביעית הם עד תאריך שכלה לחיה מהשדה.
כמו כן מדברי התורה אנו לומדים שאסור לסחור בשביעית שהרי נאמר "והיתה שבת הארץ לכם לאכלה" ודרשו "ולא לסחורה.
דברי חז"ל מבארים את דברי התורה, ועל כן יש הרבה דינים בפירות וירקות של שביעית, מלבד השאלה הנוספת של חיזוק ידי שומרי שביעית כהלכתה.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון