מדוע עליי לכסות את ראשי לאחר החתונה???

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 13/02/07 15:47 כה בשבט התשסז

שאלה

שלום!

נישאתי לפני כמה חודשים ושאלתי היא מהי הסיבה לכיסוי ראש? אני מרגישה שזה אינו צודק שאשה תכסה את שיער ראשה- דבר שהוא כ''כ נשי וחשוב לנשים! כששאלתי את מדריכת הכלות שלי מהי הסיבה לכיסוי ראש לא קיבלתי תשובה מספקת ומעשית אלא דיבורים בעלמא... כרגע אני הולכת עם משהו סימלי בלבד(מטפחות קטנות/כיפות). נושא זה מאוד מטריד אותי ולכן אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום לך,
ראשית, הסיבה לכיסוי ראש הם דברי חז"ל שער באישה ערוה, ולפיכך נפסק שאשה מחויבת בכיסוי ראש.
זאת ועוד, מן הדין נפסק שאשה שהולכת בגילוי ראש נחשבת כאחת שעוברת על "דת יהודית" שדינה שיוצאת שלא בכתובה , (עייני בשו"ע אבה"ע סימן קטו סעיף ד ובנושאי כלים).
לגבי העובדה שזהו דבר נשי וחשוב , כך גם גופך ואעפ"כ הוא שמור אך ורק לבעלך.
הצניעות היא כלי משמעותי בחיי היהדות לשמור קדושת האדם והזווג ,וחז"ל בחכמתם הגדירו לנו כיצד לבצע את רצון ה'.ואפשר עוד רבות להעריך במשמעות הצניעות אולם היריעה הזו קצרה מהכיל. תוכלי לקרוא לדוגמא את הספר "כתנות אור" ע"מ להבין יותר בנושא זה.
בברכה,
אריאל פריש.