מדוע נוהגים להתכופף ב''ויעבור על פניו ויקרא''?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 19/09/07 11:25 ז בתשרי התשסח

שאלה

מדוע נוהגים להתכופף ב"ויעבור על פניו ויקרא"?

וכיצד יש צורך להתכופף ומתי להזדקף? והאם יש לעשות כן גם בעת הקריאה של 13 המידות? האם רק בסליחות או גם ביום יום בעת תחנון?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

אמר לי הרב שמואל אליהו שבאמירת י"ג מידות אנו משחזרים מעין ההתגלות שחווה משה רבינו וכאשר אדם מתכונן להתגלות של ה' הוא מתכופף ושוחה (כמו שקדים כשנכנס מלך...)

וכאשר קוראים בשם ה'- מזדקפים משום כבודו.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן