מגילת אתסר - ברמקול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/09 12:26 כג בשבט התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב

אנו קהילה צעירה ותוססת בגבעת שמואל ובלי עין הרע ישנם הרבה מאוד ילדים עד אשר בית הכנסת כמעט צר מלהכיל .

לצערנו יש קושי רב מאוד בשמיעת מגילת אסתר

ולאור זאת ברצוננו לחבר מיקרופון לבעל הקריאה ע"מ שכל המתפללים ובעיקר הנשים יוכלו לשמוע קריאת מגילה

האם ניתן לעשות כך ?

תשובה

שלום וברכה

יש על כך כידוע עמדות שונות בהלכה.
עמדתי היא עמדת ביניים: אם מדובר במקום בו עקרונית היה אפשר לשמוע את בעל הקורא, אלא שהבעיה היא שיש רעש גדול מסביב - אפשר להקל* אם לא - כגון בחדרים אחרים וכדו' - הדבר אסור.
אפשרות שניה היא לעשות משהו אחר לחלוטין. לפני שנים היה הרב דאום זצ"ל ברמת מגשימים בונה רמזור המאותת לילדים. לפני הקריאה היו עושים "אימונים" (אור אדום - שקט, ירוק - חבטה בהמן) ולאחר מכן הקריאה הייתה מתחילה, והילדים היו מצייתים ל"חוקי התנועה".
אולי כדאי לנסות את זה לפני שהולכים לרמקול.

כל טוב