מגילה קריאתה בפורים באלון מורה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/03/17 02:57 טו באדר התשעז

שאלה

שאלתי שכם מוחזקת כמוקפת חומה מימות האבות דרך יהושע פרק כ ופרק כא ועיין בחפירות הארכילוגיות על שכם העתיקה לגבי ביתי ועוד כ50 אחוז מבתי הישוב אלון מורה שכם העתיקה נראית אף על פי שאינה סמוכה השאלה האם מדין ספק קרוב לודאי ראוי לקרוא את המגילה גם בטו אדר .? על פי שוע סימן תרפח סעיף ב . ומה לגבי 3 מצוות היום האחרות?

תשובה

שלום

א. יש לכם באלון מורה מרא דאתרא גאון ות"ח, הוא יקבע, ולו נאה לקבוע.

ב. להגדיל תורה ולהאדיר, בהנחה שהנתונים שכתבת מדוייקים, אזי דינכם דומה לזה בכמה מובנים-

https://www.kipa.co.il/ask/show/343077-קריאת-המגילה-באפרת-ביד-או-בטו

כל טוב