מבחן בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/03/07 21:53 טז באדר התשסז

שאלה

שאלה באמת חשובה פתאום נתקלתי בה.

תמיד הייתי לומדת למקצועות קודש שהיו לי בהם מבחנים בשבת. דיברתי עם מישהו והוא היה מזועזע מהעניין. הוא אמר שאני כביכול עושה דברים מקודש לחול.

האם זה נכון שגם מקצועות קודש אסור ללמוד בשבת בשביל מבחן שיערך לי ביום ראשון למשל?

תודה רבה רבה זה באמת חשוב.

הודיה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הרב וולדינברג זצ"ל פסק להתיר זאת, כיוון שאין כאן מעשה שונה הנעשה בשבת, שכן לימוד תורה הוא מעשה שגרתי ורגיל העוסקים בו בכל שבת. ולדעתו איסור הכנה מקודש לחול שייך רק כאשר עושים מעשה שונה לצורך כך, ולא רק מחשבה או דיבור בעלמא.
(ראה: ציץ אליעזר חלק יט סימן יד 'אגב רציתי')

עקיבא
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן